Mama & Mini

Mama: Hoe gaat het nu op werk na mijn verlof?

“Ja, ik kijk er wel weer naar uit om te werken.” Dat riep ik in december nog heel stellig aan iedereen die aan mij vroeg of ik al zin heb om weer te werken. Op dat moment was het ook echt zo, want ik miste mijn ritme en voelde mij een beetje eenzaam wanneer iedereen aan het werk was. Maar nu ben ik inmiddels alweer anderhalve maand aan het werk en vind ik het soms heel lastig.

Tygo en de opvang
In principe gaat hij 1 à 2 middagen naar het kinderdagverblijf omdat het met onze beide banen goed te regelen is. Ik werk 3 middagen en in de vakanties hele dagen en Ton werkt in ploegendiensten. Als we meer opvang nodig hebben, dan wil doet mijn schoonmoeder met alle liefde Tygo opvangen. Prima geregeld dus.

Mijn eigen gevoel
Maar nu ik aan het werk ben mis ik hem elke minuut tijdens mijn werk en zou ik stiekem ook wel thuis willen blijven. Ik weet natuurlijk ook wel dat ik uiteindelijk gek wordt als ik thuis blijf en dat ik van werken ook wel weer gelukkig ga worden. Maar ik vind het maar een vreemd idee dat andere mensen, buiten Ton en mij om, een stukje deelnemen aan de opvoeding van Tygo. Het liefst vertel ik hun precies hoe wij het als ouders doen en wat ik verwacht dat zij doen. Maar op het kinderdagverblijf is Tygo niet de enige en ik weet als geen ander, want ik werk natuurlijk zelf in de kinderopvang, dat het helemaal niet mogelijk is om elke opvoedstijl van elke ouder toe te passen tijdens werk. En mijn schoonmoeder heeft heel beel ervaring na 4 eigen kinderen opgevoed te hebben en past al jaren op ons neefje en nichtje. Dus ik moet echt leren om het los te laten en zo lang ze niet over mijn grenzen heen gaan, het laten gaan.

Hoe het gaat op werk?
Het is op werk ook best wel chaotisch op dit moment merk ik. Momenteel veranderd er veel door de nieuwe wet die de regering heeft aangenomen en daarom moeten we diverse administratieve wijzigingen uitvoeren. Daarnaast moeten wij van minstens 60 kinderen alle dossiers doornemen met de ouders, om te zien of alle gegeven up to date zijn. En dat kost veel tijd! Voor mijn gevoel ben ik dus niet rustig weer op werk begonnen, maar meteen in een storm terecht gekomen. De afgelopen weken wisselde ook mijn werkdagen en maakte ik lange dagen waardoor ik het gevoel heb dat ik meer met werk bezig ben in mijn vrije tijd dan zou moeten.

Gelukkig heb ik een heel leuk team waar ik mee werk en natuurlijk is het leuk als ouders hun kinderen ophalen en ze vragen hoe het met Tygo gaat. Dus dat maakt ook een hoop goed en de chaos is hopelijk ook maar tijdelijk.

Hebben jullie na het verlof en/of vakantie, ook moeite om weer aan de slag te gaan?

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Saskia
  3 april 2018 at 10:19

  Lijkt me lastig weer aan de slag te gaan, maar inderdaad ook wel weer fijn je ‘eigen’ ding te hebben.

 • Reply
  inge
  5 april 2018 at 10:36

  ik ben thuis gebleven en niet eens gek geworden! 😉 pas toen joon 6 was en in groep 4 zat, ben ik weer langzaam aan gaan werken. het loslaten lijkt me dan ook zeer moeilijk, en helemaal lastig dat het dan op je werk ook nog eens zo’n chaos is! hoop dat het snel beter gaat voelen voor je.

 • Reply
  Sheila
  26 april 2018 at 20:29

  Ik vind het altijd leuk om te lezen hoe anderen het hebben ervaren. Ook hoe het ontzwangeren gaat (ik heb daar een tag voor bedacht, trouwens).

  Zelf had ik er geen moeite mee. Maar ik had mijn verlof ook verlengd. Ik ben pas gaan werken toen mijn zoontje (en later ook mijn dochtertje) al 6 maanden oud waren. Dan is het toch anders. Mijn man en ik zijn allebei 3 dagen gaan werken, waardoor we alleen maar 1 dag in de week oppas nodig hadden. Mijn zoontje ging toen om de week naar onze ouders. Pas toen hij 2 was, hebben we een kinderdagverblijf geregeld, omdat we het goed vonden dat hij met leeftijdsgenootjes kon spelen. Nu onze ouders ouder zijn, is onze dochter ook meteen na een half jaar naar de opvang gegaan.

  Ik bedoel te zeggen, dat het makkelijker was om mijn kind achter te laten bij bekenden. En bij mijn 2e was ik het dus al gewend. Verder vond ik het leuk om weer te gaan werken. Ik had geen moeite met afscheid van mijn kind(eren). Ik moest alleen heel erg wennen om een dag minder te gaan werken. En al mijn ambitities in eens in 3 dagen te stoppen i.p.v. 4.

Leave a Reply