Foodie

Chocolade cake met frambozen creme

Het was alweer een tijdje geleden dat ik in de keuken stond om iets te gaan bakken en hoe vaker ik de slechte berichten over eieren hoorde. hoe meer trek ik kreeg in een lekkere chocolade cake of taart. Ja ik weet het, een vreemde gedachtegang van mij.

Ik twijfelde even of ik hem wilde delen op mijn blog, want er zijn al zoveel recepten van een simpele chocolade cake. Maar omdat ik het recept een beetje heb aangepast, aangezien ik geen eieren wilde gebruiken en hij echt goddelijk smaakte toen ik hem proefde, besloot ik hem toch te delen met jullie.

Chocolade cake met frambozen creme

Ingredients

 • 115 gram ongezouten boter
 • 190 gram lichtbruine suiker
 • 100 gram kristalsuiker
 • 1 geprakte banaan
 • 1 kopje (235 ml) karnemelk
 • 2 zakjes vanillepoeder
 • 195 gra alledaagse bloem
 • 60 gram cacaopoeder
 • 3/4 theelepel bakpoeder
 • 1/4 theelepel fijn zee of tafelzout
 • 125 gram crème fraîche
 • Een handje frambozen

Instructions

 1. Voorverhit de oven tot 165 graden en smeer ondertussen je cake blik in met boter of spray hem met bakspray.
 2. Ik gebruik zelf een keukenmachine voor de volgende stappen, maar je kan het ook met de hand doen. Neem een grote kom en mix de boter glad. Voeg hierna de suikers toe en klop dit drie minuten lang.
 3. Na deze drie minuten voeg je de bananen, karnemelk en 1 zakje vanille er bij. Klopt dit net zo lang tot het een mooi en glad mengsel is.
 4. Sif de bloem, cacao, bakpoeder en zout samen in uw natte ingrediënten. Roer dit even een halve minuut. Schraap het beslag in de kom, zorg ervoor dat de ingrediënten goed gemengd zijn.
 5. Giet het beslag in jouw cakeblik en bak de cake 60 tot 70 minuten. Koel in de pan op een rek voor ongeveer 10 tot 15 minuten.
 6. Pureer de frambozen en klop dit samen met de crème fraîche en het zakje vanille

 

Liefs,

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Happy list #1 – Foreverstories
  12 augustus 2017 at 11:55

  […] favorieten zomer recept: Chocolade cake. Zin in een simpel recept met chocolade? Dan is deze cake echt er één die je moet maken deze zomer. En als je ook nog van frambozen houdt, zit je helemaal […]

 • Reply
  savana
  14 augustus 2017 at 11:18

  Hmm, chocolade cake dat blijft toch wel een groot favoriet bij mijn kinderen. Ik ga hem deze week weer eens maken en dan jouw recept gebruiken

Leave a Reply