Mama & Mini

Mini: Drie maandjes oud.

Tygo is inmiddels alweer drie maanden oud, voor mijn gevoel vliegt de tijd. Al moet ik eerlijk bekennen dat het alweer een eeuw geleden voelt dat ik met hem in het ziekenhuis lag. De afgelopen weken heeft Tygo door dat er zoveel te ontdekken is in de wereld en hij kijkt zijn ogen uit. Ik vind het heerlijk om daar getuigen van te mogen zijn. Daarom besloot ik een kleine update te doen over onze kleine man.

Groei
Het is alweer een tijdje geleden dat we bij het consultatiebureau waren, maar aankomende week moeten we er weer heen voor de inentingen. Ik merk dat Tygo ontzettend aan het groeien is, hij ging in een paar weken namelijk van maat 50 naar maat 56 en soms draagt hij zelfs al een maatje 62. Maar het ligt er helemaal aan welk merk het is, want daar blijkt zoveel verschil in te zitten. Zo probeerde ik van de week een truitje maat 62 van de Hema, maar daar verzoop hij nog in. Maar van het merk baby look kan hij makkelijk maat 62 aan. Ik ben daarom erg benieuwd wat hij aankomende woensdag weegt en hoe lang hij is.

Aankomende dinsdag moeten we ook naar de kinderfysiotherapeut, zij houdt namelijk alle ontwikkelingen extra in de gaten omdat hij geboren is als prematuur en dysmatuur. Hij is zichzelf heel erg hard aan het ontwikkelen, maar ik merk dat we wel wat hulp kunnen gebruiken bij het ontwikkelen van bepaalde vaardigheden. Het lukt hem namelijk nog niet zijn nek om hoog te houden als hij op zijn buik ligt. Gelukkig ontwikkelt hij zich op andere vlakken ontzettend goed, want ineens heeft hij door dat je in de box niet alleen kan slapen maar dus ook prima kan spelen. Lekker met alles wat aan de box hangt of gewoon tegen zijn mobiel van Woezel en pip slaan. Hij is daarnaast ook erg nieuwsgierig als we naar buiten gaan. Je kan hem dan gerust een uur laten rondkijken zonder dat hij zich verveelt, hij wil namelijk echt niks missen.

Slapen & de fles
Qua slapen proberen we Tygo tegenwoordig overdag in bed te leggen. Een maand geleden resulteerde dat nog in heel veel gehuil en een oververmoeid kind wat absoluut niet wilde slapen, maar tegenwoordig kijkt hij eerst wat rond en valt uit eindelijk wel in slaap. Een kleine hoera waard. Helaas kan ik dat niet zeggen over het naar bed gaan om 19:00, dat blijft momenteel dramatisch gaan. We zijn soms uren bezig om de speen terug te stoppen, te troosten of zijn knuffeltje tegen hem aan te leggen. Van andere moeders kreeg ik te horen dat het vaak het moment is waarop ze de prikkels en de dag verwerken. Veel kinderen zoeken dan juist steun van papa of mama en dan is het ook niet zo gek dat hij veel huilt. Na de laatste avondfles en de nachtfles gaat het namelijk wel prima.

Hij krijgt s’nachts trouwens nog 1 fles, zeker omdat hij sinds de griep niet zoveel meer drinkt. Al schuift de tijd van de nachtfles steeds meer op, dus nog eventjes en dan slaapt hij hopelijk door tot 7:00 in de ochtend. Maar momenteel vind ik het niet zo heel erg dat hij in de nacht nog om een flesje vraagt, want ik vind het soms ook best lekker om in alle rust even quality time met hem door te brengen.

Tot zover dus mijn drie maanden-update van onze kleinste kleine man. Eigenlijk hebben wij en vrij makkelijk mannetje die vrolijk de dag door komt en zich in zijn eigen tempo flink aan het ontwikkelen is. Ik geniet zelf nog even van mijn vrije dagen want volgende maand moet ik zelf weer aan het werk.

Liefs,

You Might Also Like...

5 Comments

 • Reply
  Lilian
  15 januari 2018 at 21:17

  Wat fijn dat het zo goed met jullie gaat! En ook geruststellend dat hij goed in de gaten wordt gehouden.

  Ik weet van Anna nog dat ik vooral die avondfles zó miste. Ik durf namelijk nooit op haar kamer te gaan kijken voordat ik ga slapen (omdat ik bang ben dat ik haar wakker maak), dus moest ik haar meteen 12 uur missen 😉

  • Reply
   annouska
   23 januari 2018 at 10:51

   Poeh dat duurt inderdaad lang, hier zijn we er voorlopig nog niet aan toe. De laatste week wordt hij zelf 2 keer wakker in de nacht, al is de eerste keer meer omdat hij dan een speen wil of weer een dekentje.

 • Reply
  Saskia
  21 januari 2018 at 10:18

  Leuk om te lezen dat het zo goed gaat. Altijd fijn zo’n update<3

  • Reply
   annouska
   23 januari 2018 at 10:51

   Dankje, ik moest er echt even tijd voor vinden haha.

 • Reply
  inge
  9 februari 2018 at 10:41

  superfijn om te lezen dat tygo het zo goed doet. 🙂 en dat slapen overdag, dat komt ook wel goed. de ene baby heeft ook gewoon meer slaap nodig dan de andere baby. een vriendin van mij had destijds een kind dat bijna alleen maar sliep, overdag zo 2x 2,5 uur.. ik dacht toen éven dat ik er jaloers op was, maar bedacht toen hoe saai dat zou zijn 😉

Leave a Reply