Interior

Interieur: Onze grote tuin upgrade

Nou daar gaan we dan eindelijk, de tuin gaat volledig op de schop. Ik ben ontzettend blij dat we besloten hebben om onze tuin aan te gaan pakken. Het is niet zo dat het een zooitje is, maar zoals bekend is verzakt onze wijk door de kwaliteit van het grond onder ons. Hierdoor loopt onze straat inmiddels schots en scheef en ook onze stenen in de tuin liggen alles behalve recht. En die coniferen ai ai.

Oké, we gaan onze tuin niet in één geheel renoveren / upgraden, want het is best wel een tijd rovende klus en met een baby in ons huis en we zijn er qua inrichting nog niet helemaal uit. Dus besloten we het in twee delen te doen en dit jaar eerst de tuin helemaal leeg te maken en nieuwe schuttingen met de buren te plaatsen.

Overigens haalde we vorig jaar al een deel van de coniferen weg om zo een terras in de zon te creëren want de zon komt alleen achter in de tuin.
Druk aan het klussen en het verwijderen van de eerste coniferen in 2016:

Zoals jullie zien staan de schuttingen niet bepaald recht meer en zelf was ik die coniferen ook zat want ik zie veel liever een paar schattige kleine bomen en leuke planten en bloemen in plaats van die grote groene gevallen. Dus hup de bomen haalde Ton er uit, *respect voor deze man* en er kwam een man schuttingen plaatsen die dezelfde structuur hebben als de geplaatste overkapping van vorig jaar.

We besloten het meteen goed aan te pakken en schuttingen met betonpalen te nemen want tja de grond blijft toch verzakken en we willen er komende jaaaaaaren, wanneer ook de tegels vervangen zijn, geen omkijk meer naar hebben. Naast de betonnen palen en het hout kozen we voor een stukje elbow structuur om het een beetje effect te geven.

Komend jaar gaan we in het voorjaar nieuwe tegels leggen en ik hoop dan ook eindelijk een mooie loungeset te vinden zodat ik lekker lang uit in de zon kan liggen. We maken weer een hoekje voor ons zwembad want we wonen laatst een groter vierkant formaat dan we hadden. Die mag zeker niet ontbreken.

Daarnaast wil ik natuurlijk voor onze kleine man een hoekje hebben waar hij lekker kan spelen. En dan nog bedenken hoe we de boompjes en planten gaan neerzetten. We zijn nu bezig met een plan voor dit alles, maar de eerste stap is gezet.

Ik kijk er zo naar uit om volgend jaar lekker te genieten van onze nieuwe tuin en lekker rond te dobberen met de kleine in het zwembad en te spelen in de zandbak met onze kleine man.

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  2 december 2017 at 20:00

  Zo fijn he, zo’n nieuwe tuin, of het begin daarvan. Kan van de onze ook nog steeds super genieten. Ben erg benieuwd naar het eindresultaat! 🙂

  Hoe gaat het trouwens met jullie kleine man? x

  • Reply
   Annouska
   13 januari 2018 at 21:26

   Ja het gaat goed, sorry we hadden en ziek maandje. Ik ga morgen een blogje posten over Tygo.

Leave a Reply