Lifestyle

Katten update: Waarom wij katten hebben

Ik kan mij geen huis voorstellen zonder onze katten. Hoe wel ik geen kat had toen ik thuis woonde, wist ik meteen dat ik een kat wilde toen ik op mijzelf ging. In het eerste studentenhuis waar ik woonde hadden we al een kat van 1 van de bewoonsters, die erg graag van knuffelen hield. Toen ik daarna een studio in Haarlem kreeg, ging ik meteen op zoek naar een eigen maatje. En wat een fijn maatje was Tinkerbell toch, van een bang en eenzaam katje groeide ze uit tot een fijn beestje dat je altijd op stond te wachten wanneer je thuis kwam. En daarom zijn dit de reden waarom wij katten hebben

Ze houden van gek doen
Het was al toen ik mijn poes Tinkerbell nog had dat ik zag hoe gek katten kunnen zijn. Zat de ene seconde nog bovenop mijn kledingkast, een paar tellen later stond ze ineens op de eettafel. En nu ook met Stripe en Ginger lach ik mij af en toe helemaal kapot. Ze zijn gek op achter elkaar aan rennen van zolder weer naar beneden en weer terug en trekken de meest vreemde koppen naar elkaar. Ook zijn ze gek op vliegjes vangen, alleen hebben ze vaak niet door dat zo een beetje dan aan de buitenkant van de schuifdeur zit, en maar springen en springen.

Lekker knuffelen
Hoe wel Ginger helemaal geen knuffelkat is, komt hij de laatste tijd wel steeds vaker bij ons in bed of op schoot even gedag zeggen. Stripe, is altijd al een heerlijk schootkacheltje geweest en regelmatig kan er ook nog wel een heerlijke knuffel vanaf of wil ze een kusje van mij hebben, op haar voorhoofd dan he!. Tegenwoordig is Stripe ook gek op Tygo, ze vind het helemaal niet erg als hij haar aait en ook hij krijgt knuffels in zijn gezicht wat hij geweldig vind.


Een heerlijk begrotingscomité
Wanneer wij thuis komen staan beide katten al in de gang om hallo te zeggen op hun manier. En Ginger springt vaak even op het muurtje naast de voordeur om een heerlijke kroel en aai sessie aan te gaan. Maar ook als ik uit bed kom staan beide katten mij al bij de trap op te wachten om mee naar beneden te gaan. Ook al weet ik dat het meestal betekend dat ze eten willen of even een wandeling buiten willen maken. Maar toch hé, ze wachten je wel gezellig op.

Ik ben benieuwd wat jullie zo leuk vinden aan jullie huisdieren.

Fijn weekend, liefs!

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Saskia
  7 april 2018 at 14:45

  Leuk stukje met super lieve foto’s van jullie katten<3
  Ik kan ook echt niet zonder onze 2 poezels.. Heerlijk om te knuffelen en te vertroetelen.

 • Reply
  Lilian
  9 april 2018 at 20:09

  Wij hadden vroeger altijd katten en toen we samen gingen wonen op de begane grond hadden we ook binnen een week een kat, maar ik ben er nu helemaal van genezen. Wij hadden super opdringerige, irritante katten en het hele huis was altijd vies met die haren en die poeplucht (dat deden ze gek genoeg altijd binnen). We hebben daarna nog een hamster gehad, maar dat was helemaal vreselijk (saai). We denken nu over een konijn… 😉

Leave a Reply