Reizen

Travel: 5 redenen om met een baby naar Kos te gaan.

De afgelopen periode telde ik af naar onze eerste echte ‘kindervakantie’. Toen ik in januari wilde boeken, heb ik uren en uren zitten staren naar mijn beeldscherm voor we uitkwamen op een familieresort op Kos in Griekenland. Toch twijfelde ik nog heel eventjes door de beelden op televisie van heel veel vluchtelingen, in combinatie met de slechte economie van het land. En dat terwijl die zorgen helemaal nergens voor nodig zijn, want de vluchtelingen zijn helemaal niet op Kos en de economie en schade van de aardbeving van afgelopen jaar zijn niet echt zichtbaar.

En Ben ik blij dat we naar Kos gegaan zijn. De totale vlucht viel mee met Tygo (die ook maar een paar uur duurt gelukkig)!en ik heb 10 dagen alleen maar genoten van het eiland. Daarom hierbij mijn 5 redenen waarom een vakantie naar Kos juist wel te doen is met een baby.


1. Zon en nog eens zon.
Over koud weer hoef jij je niet snel druk te maken. De zon schijnt namelijk bijna de hele dag in Kos, af en toe heb je wel eens een wolkje maar dat is juist lekker verfrissend. Hou je niet zo van de hitte, dan kan je beter in het vroege voorjaar of najaar gaan.


2. Prachtige stranden.
Hoe wel in Kos stad de stranden voornamelijk kiezelstranden zijn, heb je langs de kust genoeg stranden met alleen maar zand en een hele mooie heldere en aangename zee. Het is ook helemaal niet ver rijden dus we konden mooi tussen de tukkies van Tygo door naar het strand Paradise Beach.

3. Prima te doen met de auto.
Kos is een mooi eiland wat helemaal niet zo groot is. Wij huurde daarom een auto en reden in ruim een uur van Kos stad naar de andere kant van het eiland om het strand op te zoeken. Onderweg wordt je ook nog eens getrakteerd op prachtige omgevingen vol natuur en diepe dalen. Ook reden we binnen 15 minuten vanuit Kos stad naar her berg dorpje Zia. Daar Zie je een orachtige uitzicht over het hele eiland en ze hebben er voor kinderen een leuke route vol dieren en speelplekjes.

4. Kind vriendelijk.
Oh wat heeft Tygo toch veel aandacht gekregen. Wij zaten sowieso in een familie resort waar alle aandacht volop naar de kinderen ging. Maar ook onderweg wilde de Grieken graag even tijd maken voor een ventje met blond haar en blauwe ogen. En wat dacht je van in het restaurant? Iedereen was gek op ons ventje. Handjes geven, kusjes overhandigen of zelfs even knuffelen. Niks was te gek voor een Griek. En Tygo? Die vond het heerlijk en mist de aandacht, want hier in Nederland hebben ze helemaal geen tijd voor hem als we uit eten gaan.


Heerlijk eten in de leukste tentjes
Ik ben gek op eten en vooral divers eten als we uit eten gaan. Stiekem was ik even bang dat ik voornamelijk Gyros geserveerd zou krijgen, maar niks is minder waar. Over heel Kos verspreid zitten heerlijke tentjes waar je goed kan eten. Het lekkerste eettentje vonden wij trouwens in Tigaki. Vlak bij het mooie strand heb je daar 2 straten vol heerlijke eettentjes en ik bestelde daar een vis spies. Yum Yum. Het viel mij trouwens op dat voor de kinderen er bijna altijd een apart menu is met een hele diverse keuze, veel uitgebreider dan je vaak in Nederland hebt voor kinderen.

Liefs,

3 Comments

 • Reply
  Nicetobeout
  12 juli 2018 at 19:24

  Wat klinkt dat goed! Wij zijn na even zoveel zoeken en twijfelen toch voor de veilige optie gegaan van een huisje in de Ardennen, maar oh wat ben ik gek op Griekenland en wat mis ik het! Onze zoon is nu bijna 2. Aan een specifiek familieresort hen ik eigenlijk nooit gedacht… heb je nog meer tips van dergelijke resorts?

  • Reply
   Annouska
   18 juli 2018 at 20:03

   Je bedoeld echt namen van goede resorts?

 • Reply
  Saskia
  20 juli 2018 at 11:37

  Klinkt als een hele fijne vakantie<3 Wij gingen jaren geleden naar Kos, prachtige herinneringen aan.

Leave a Reply