Mama & Mini

Mini: 10 maanden alweer.

Ik kan mij het niet voorstellen, maar over twee maanden is het al zover. Het is zo voorbij gevlogen dat eerste jaar en ik kan mij haast niet meer voorstellen hoe jij ooit voor je leven moest vechten. Stiekem vind mama het ook erg zwaar dat je nu richting de leeftijd van een dreumes gaat en we afscheid moeten nemen van de baby periode. Ik ben zo blij met jou en geniet elke dag weer van jou.

Lieve Tygo, we gaan momenteel niet door een hele makkelijke periode met jou. Je zit midden in een sprong en hebt besloten daarbij goed jou eigen wil te tonen. En dat slapen voor mietjes is laat je overdag regelmatig zien wanneer je weer eens een slaapje overslaat. Maar eigenlijk kan je dat nog niet zo goed, omdat je dan een paar uur later gillend van de slaap op de bank zit. Je blik is altijd ondeugend en in die fase zitten we dan zo nu en dan al een beetje. Mama vind het dan ook niet zo erg dat jij nog niet kruipt en alleen bezig bent om te gaan staan.

Het slapen in de avond gaat op en neer de laatste periode. Je weet prima door te slapen maar op de 1 of andere manier wordt je de laatste weken een paar keer wakker in de avond. Gelukkig helpt een beetje wiegen in de schommelstoel om jou dan weer in slaap te krijgen. En dat momentje vind mama heerlijk, want je ligt eigenlijk nooit meer lekker rustig bij mama om te kroelen. En dat je verkouden bent momenteel wil natuurlijk ook niet echt helpen.

Gelukkig en je dol op eten en wat we je ook geven je wilt het altijd wel eten. Vooral het avond eten van mama en papa en dus zijn we rustig aan begonnen om jou mee te laten eten met de pot. En dat is natuurlijk ontzettend genieten, want wat wij eten is natuurlijk zoveel lekkerder dan dat smakeloze baby voer. Ondertussen speel je er rustig op los en bestudeer je Ginger en Stripe nog maar eens. Vooral Stripe want die wil wel geaaid worden door jou.

Kleine vent van mij, je bent een heerlijk ding die geniet van de aandacht van andere en druk bezig is met de wereld te ontdekken vanuit je eigen veilige cocoon. Als ik nu naar de babyfoon kijk dan zie ik jou mooie blonde haartjes waar je menig mens al het doen smelten en ik kan het niet laten om even een kusje te gaan geven. Droom maar fijn mijn kleine vent, want morgen is er weer een fijne nieuwe dag.

Liefs

You Might Also Like...

2 Comments

 • Reply
  Lilian
  20 augustus 2018 at 22:14

  Wat een leuk pakje heeft ie! 🙂 En dat boek had Anna in de kleuterklas en dat vonden die kids fantastisch haha.

  Fijn dat jullie zo genieten.

 • Reply
  Saskia
  25 augustus 2018 at 15:05

  Wauw, 10 maanden alweer. Wat gaat de tijd hard, heel cliché maar zo waar.
  Oh en dat boek is zoooooo leuk!

Leave a Reply