Mama & Mini

Mini: Je bent alweer een half jaar bij ons.

Vorige week kon ik dan eindelijk zeggen dat Tygo officieel zes maanden is. Mijn kleine mannetje die zo moest vechten voor zijn leven na de geboorten is inmiddels een echte lekkere vent met spek beentjes en bolle wangetjes. Ongelooflijk en zo onherkenbaar als hoe hij eerst was, de tijd vliegt veel te snel. Over een maand moeten we pas weer op controle bij de kinderarts, maar vrijdag doen we even een kleine check bij het CJG om te zien hoe groot en zwaar meneertje inmiddels is. Maar ik denk dat hij gemiddeld net zo lang en zwaar is als een baby van zes maanden die niet te vroeg geboren is. Daar kan ik alleen maar trots op zijn.

SLAPEN
De laatste 2 weken slaapt Tygo helaas in de nacht een stuk minder goed dan voor heen. Ik ben gestopt met om 23:00 de fles geven omdat ik merkte dat hij hem steeds minder dronk of er niet meer wakker voor werd. Maar sindsdien moet ik dus meerdere keren per nacht er uit om een speen te geven. Ik weet niet zeker of het daardoor komt want hij is de laatste week ook ontzettend onrustig als je hem op bed ligt, soms zelf ontroostbaar. Dus of het nou een nieuwe ontwikkelingssprong is zoals vele mensen op internet mij vertellen of tandjes die door gaan komen of de verandering van eet en drinkschema, ik weet het niet. Maar gisteren ging hij om 19:15 naar bed en sliep vrijwel door tot 5:30, toen gaf ik even zijn speentje en sliep meneer zo door tot 7:30. Dat zijn dus de betere nachten!

VASTE HAP
Tygo is al een tijdje gek op fruit eten maar inmiddels gaan ook de avondmaaltijden er prima in. We begonnen met alleen wat groente, maar inmiddels gaan er hele maaltijden zo het mondje in. Tot nu is pasta daarvan zijn favoriet. En probeerde ik eerst wat potjes uit omdat ik wilde weten wat hij lekker vond, nu ga ik zo de keuken weer in duiken om een verse maaltijd voor vanavond en morgen te maken.

MIJN VROLIJKE VENTJE
Vrolijk is hij zeker, de laatste tijd komt er zelf regelmatig een schaterlach uit als hij speelt met papa. Hij is en blijft een nieuwsgierig ventje en wil alles zien en beleven. Op het dagverblijf zeggen ze het ook. Overigens gaat het op het dagverblijf ook prima. Hij kijkt zijn ogen uit, speelt graag en ze oefenen regelmatig met op zijn buik liggen. Dat draaien waar hij vorige maand namelijk mee begon, doet hij niet meer sinds hij snapt dat hij dan op zijn buik ligt. En als Tygo ergens een hekel aan heeft, dan is het wel aan op zijn buik liggen.

Liefs,

You Might Also Like...

4 Comments

 • Reply
  Lilian
  18 april 2018 at 21:46

  Wat een vrolijk ventje! Ik denk nog geregeld aan je nu #epic weer aan de gang is 😉 Wat een heftige periode was dat toen voor jullie. Mooi om te zien dat het zo goed gaat. Maar het blijft bikkelen dat eerste jaar 😉

  • Reply
   Annouska
   19 april 2018 at 08:40

   Ja als je naar hem kijkt zou je niet zeggen dat hij zo heeft moeten vechten voor zijn leven! Je merkt wel in zijn ontwikkeling dat hij niet op 6 maanden ziet. Maar elke baby volgt zijn eigen ontwikkeling dus ik maak mij geen zorgen want hij gaat wel voorruit.

   Ik heb je briefje nog steeds aan mijn prikbord hangen bij de computer. En de sokjes past hij nog net haha!

 • Reply
  Saskia
  22 april 2018 at 11:14

  Wat een leuke foto’s! Vooral die laatste<3 En 6 maanden alweer, pfhoe wat gaat dat hard zeg..

 • Reply
  Sheila
  26 april 2018 at 20:30

  Wat een heerlijk koppie! De tijd vliegt echt. Mijn dochtertje vierde afgelopen zaterdag haar 1e verjaardag. Ik kan er nog steeds niet met mijn hoofd bij dat ze geen baby meer is.

Leave a Reply