Foodie

Lentequiche met prei en spek

Een paar jaar geleden maakte ik voor het eerst een hartige taart en inmiddels en ik gek op deze taart. Ik ben inmiddels wat gaan experimenten en ondervond dat het eigenlijk helemaal niet moeilijk is om een hartige taart (quiche) te maken. Je kan een quiche maken met bladerdeeg of net zoals ik doe met eigen deeg.

 

 

Quiche met prei en spek

Ingredients

  • 125 g koude boter
  • 250 g tarwebloem
  • 5 eieren
  • 1 tl zout
  • 1 tl ijskoud water
  • 200 gram spekblokjes
  • olijfolie
  • 150 ml halfvolle melk
  • 250 g crème fraîche
  • 120 g geraspte Franse gruyère kaas
  • 1 prei
  • 1 bosuitje
  • 1 Rode paprika

Instructions

  1. Snijd de boter in blokjes en meng met de bloem, 1 ei, zout en water tot een soepele deeg.
  2. Laat het deeg in vershoudfolie 1 uur rusten in de koelkast. Verwarm op het einde de oven voor op 200 °C.
  3. Vet de vorm in en bestuif met bloem. Rol het deeg op een met bloem bestoven werkblad uit tot een lap van Ø 30 cm. Veeg de overtollige bloem eraf. Bekleed de vorm met het deeg. Druk aan en snijd het overtollige deeg bij de randen eraf.
  4. Leg een stuk bakpapier met een steunvulling in de quiche en prik met een vork gaatjes in de bodem, zodat het deeg rijst en bak de bodem ongeveer 15 min op 200 graden.
  5. Verhit de olie in een pan met dikke bodem en bak het spek in 6 min uit. Snij ondertussen ook de prei, paprika en bosui in stukjes.
  6. Meng in een kom de rest van de eieren, de melk, crème fraîche en kaas en voeg als laatste de gesneden prei, paprika en bosui toe aan de mix.
  7. Verdeel de spekjes over de bodem en schenk de vulling in de quichevorm. Bak de quiche ca. 40 minuten in het midden van de oven.
  8. Eet smakelijk.

You Might Also Like...

1 Comment

  • Reply
    inge
    19 maart 2018 at 20:07

    ik vraag me dan af, zou het ook lekker zijn zonder kaas? want voor de rest vind ik alles superlekker, maar ik eet echt geen kaas.. hm..

Leave a Reply