Mama & Mini

Mini: Ineens ben je vijf maanden

Oké officieel was hij 9 maart de vijf maanden gepasseerd, maar ik was nog zo druk met het fixxen van mijn layout dat ik nu pas een blogje kan typen erover.

Hij groeit en groeit en groeit.
Jongens, kunnen we Tygo even een halt roepen? Man man man, drie weken geleden bleek hij alweer 7 kilo te wegen en zat maat 62 prima. Maar nu lijkt hij alweer behoefte te hebben aan maatje 68. Hij zit qua groei dan ook boven een kindje van zijn echte leeftijd. Niet eens van zijn gecorrigeerde leeftijd van 15 weken, want hij is inmiddels 22 weken.

Misschien komt het ook omdat ik laatst gestart ben met fruit en groente hapjes. Op 1 of andere manier merkte ik dat hij tussen de fles van 15:00 en die van 19:00 erg veel honger kreeg en het vaak net niet haalde tot 19:00. Dus ik probeerde wat fruit en groente hapjes uit, wat hij in het begin maar vreemd vond. Na een tijdje kreeg hij door dat het eigenlijk best een lekker hapje is, maar sinds hij in de trip trap zit snapt hij helemaal hoe dat hapje werkt en hoe lekker het is. Nog voor ik een nieuw hapje uit zijn bordje pak, zit meneer al met zijn mond open te wachten op een nieuw hapje.

Actief ventje
Tygo is een actief ventje. Op zijn buik liggen vind hij nog steeds niet zo leuk, maar ik zie dat hij zijn nek prima omhoog kan houden. Dat hij het op zijn buik liggen dus nog niet zo leuk vind, daar maak ik mij niet zo druk om. We oefenen het wel dagelijks, maar als hij straks kan rollen komt het vast goed. Inmiddels heeft hij wel door hoe hij zichzelf op zijn rug kan verplaatsen en dus schuift hij de hele box ov het speelkleed over, soms tot zijn eigen verbazing.

Daarnaast zijn we ook begonnen met babyzwemmen. Ton en ik zijn beide waterratten en het is duidelijk dat Tygo dat ook is. In het begin moet hij even wennen aan het iets wat koude water, maar daarna geniet hij duidelijk van het drijven in het water. Of de oma’s en opa’s die naast ons baantjes trekken, want die willen maar wat graag even knuffelen met Tygo. Na het zwemmen duiken wij altijd even het bubbelbad in en dan heeft hij toch een pret joh!

Ritme
Qua ritme probeer ik overdag wat meer regelmaat te vinden. Tygo heeft nog steeds behoeften aan drie slaapjes overdag en die probeer ik net zoals de fles een beetje te sturen naar de zelfde tijden. In de avond gaat het sinds een maand ook prima. Na de fles van 19:00 doe ik zijn pyjama en slaapzakje aan en dan valt hij heerlijk in slaap. Het drama wat wij eerst hadden na de fles van 19:00 is sinds hij meerdere keren per dag op bed slaapt ineens over gegaan.

Tygo krijgt nog wel om 23:00 een flesje, maar daarna hoef ik pas om 6:00 weer een nieuwe fles te maken. En hoe heerlijk is het om weer te kunnen door slapen? Nou heel erg heerlijk, ik wist namelijk niet dat ik dat zo erg gemist had.

Liefs,

You Might Also Like...

3 Comments

 • Reply
  Lilian
  12 maart 2018 at 20:26

  Wat een leuk jochie! Vooral in die badjas haha. En fijn dat jullie weer een beetje door kunnen slapen, dat is toch ook wat waard 🙂

 • Reply
  Saskia
  18 maart 2018 at 10:06

  5 maanden alweer! Lekker aan het genieten dus. En wat een fijne zwembadfoto<3

 • Reply
  inge
  19 maart 2018 at 20:11

  oh hoe heerlijk 🙂 ik vond het vanaf 5 maand zooooo leuk, ze gaan dan ook zo snel met dingen leren. heel veel plezier samen! <3

Leave a Reply